BOEK ‘Het Land van Alles’

 

                              KOOP HIER DIT MAGISCHE (VOORLEES)BOEK

 

Het Land van Alles is een reisavontuur à la Jules Verne, met spanning en magie, dat de lezer op een unieke en vaak hilarische manier meeneemt op een ontdekkingsreis naar zichzelf.

He

Het Land van Alles is heel geschikt als voorlees-, lees-, of werkboek voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Aan de hand van het spannende verhaal en de interactieve illustraties krijgen de lezers inzicht in de helpende en beperkende gedachten die achter hun gedrag schuilen en worden ze zich bewust van hun talenten en uitdagingen.

Dit fantasievolle verhaal over het gezin van Koning Hoofd en Koningin Hart geeft volwassenen en kinderen een gemeenschappelijke taal, waarmee ze over de achtergrond van emoties, successen en uitdagingen kunnen praten. Opvoeders en leerkrachten krijgen er zo effectieve handvatten bij om kinderen nóg beter te kunnen ondersteunen.

Je kunt hier jouw exemplaar bestellen!

Tussen het verhaal in, vind je ook speelse werkbladen, om te checken wat bijvoorbeeld jullie talenten zijn, of hoe je energieslurpende of juist energiegevende mensen herkent. In het boek heten zij Blusdekens en Steunzolen.

Je vindt in de werkbladen ook uitleg over hoe het nou eigenlijk werkt met je emoties. Wat maakt dat je soms zo boos of verdrietig wordt? En wat kun je daaraan doen? En hoe overleef je in moeilijke situaties?

Met de QR-code achterin het boek kun je de pdf van alle werkbladen ook downloaden om uit te printen.

ALS JE HIER BESTELT HEB JE HET BOEK MORGEN IN HUIS

Wat zeggen anderen over dit boek?

 

Dit is een steengoed kinderboek. Dit is hét boek om kinderen kennis te laten maken met inzichten uit de psychologie en de positieve psychologie – met je talenten, de waarde van je minder goeie eigenschappen, het hoofd en het hart, een warme kring, je innerlijke self-talk en het volgen van je eigen betekenisvol pad. En meer. Meer. Zoveel dubbele bodems en metaforen meer. Een verhaal met tempo, humor en inspiratie. Vol fantastische voertuigen en rare leuke mensen. Bovendien is elke tweede zin een rake quote.

– Maaike Verstraete, positief psychologe en auteur van ‘Leven om te Floreren’

Een heel mooi boek! Het getuigt van een enorme creativiteit; het verhaal, de karakters, de onderliggende boodschap en de prachtige illustraties!

– Helma de Goede, NLP-mastertrainer, trainer en coach bij Hinanna

“Het is een prachtig boek, in alle opzichten. Mijn zus is het nu met veel plezier ook aan het lezen. Ook vanuit haar vak als orthopedagoge, zeer de moeite waard.”

– Lidwien van der Broek, auteur en trainer/coach bij In Stappen training en coaching.

Deze week lag het op mijn deurmat: het prachtige boek van Liek Besselaar. Een heerlijk, prachtig verzorgd en diep doordacht (voor-)leesboek. Om te lezen, herlezen, en vooral: te ontdekken wat jouw verborgen talenten zijn. Over grijze en gekleurde gedachten, over Hoofd en Hart, vol humor, woordgrapjes, en als je echt met je talenten aan de slag gaat: vrolijke en speelse downloadbare werkbladen.

Te gek voor kindercoaches, leerkrachten, ouders. Voor je kind, maar stiekem ook voor jezelf.

– Mirjam Wolters, leesbevorderaar bij de Bibliotheek CultuurPuntAltena

 

“Dit boek sluit één op één aan op mijn werkwijze als kindercoach. Een ontzettende aanrader voor kinderen, maar ook ouders, opvoeders, leerkrachten, coaches, levende wezens en de rest! Een boek waar jong, maar zeker ook oud(!) veel van kan leren.”

–  Linda van Vliet, Kinderpraktijk Whoop

Zoek niet verder! Een geweldig boek op een fantastische leuke en mooie manier geschreven. Voor jong maar ook zeker voor oud (ik vond het namelijk geweldig). Het boek neemt je mee op een speelse, humoristische, eerlijke, mooie, en bijzondere wijze. Het is prachtig geschreven. Met fantasie maar toch ook werkelijkheid en dus voor bijvoorbeeld een kind van 8 ook geweldig te lezen. Daarnaast heeft het echt schitterende illustraties en is het een cadeau om te krijgen en te geven. Ik had dit boek graag cadeau gedaan aan mijn jongere ik. Maar de oudere ik…is er ook erg blij mee. Oprecht een aanrader. Ik wens jullie heel veel leesplezier.

– Tatiana L.

Dit boek van Liek Besselaar gun ik ieder kind. Waarom? Het Land van Alles is spannend, grappig, wijs, fantasievol, ontroerend en knettergoed geschreven. Bovendien groeit dit boek met je mee. Het bevat een oneindige rijkdom aan levenslessen zonder ook maar ergens moralistisch te zijn. En die humor!

Maar geloof mij niet, bestel hem zelf. Liefst bij de plaatselijke boekwinkel, die kan wel een extra steuntje gebruiken.

– Inge Besaris, auteur bij Lemniscaat en theatermaker bij ‘Theater Snater’

 

Wil je ook op een ontspannen manier met kinderen kunnen praten over hun dromen, gedachten, emoties en omgang met anderen?

ALS JE HIER BESTELT HEB JE HET BOEK MORGEN IN HUIS

Over de auteur

Liek Besselaar dook in haar eigen binnenwereld toen ze ontdekte dat ze geen idee had hoe ze haar kinderen kon helpen met hun angsten of verdrietige gevoelens.

Ze studeerde psychologie, volgde opleidingen tot NLP-coach en -trainer, verdiepte zich in familiedynamieken met systemisch werk en studeerde oplossingsgericht werk.

In 2008 startte ze haar eigen praktijk voor gezinsbegeleiding en maakt sinds 2011 deel uit van hét netwerk voor kindertrainers- en coaches Blij met mij! Voor deze training schreef en illustreerde ze een verhalenboek.

Haar liefde voor psychologie, schrijven en illustreren combineerde ze in de creatie van ‘Het Land van Alles’.

 

Ik zocht een boek dat ik met mijn kinderen kon lezen over alle ingewikkelde dingen die in je hoofd en hart gebeuren als je opgroeit. Toen ik het niet kon vinden, schreef ik het zelf.

-Liek Besselaar

BESTEL HIER voor je kinderen, leerlingen, coachees, kleinkinderen, nichtjes en neefjes, broer, zus, moeder, vader, vriend of vriendin, echtgenoot of gewoon lekker voor jezelf…