Over Liek

 

Ik ben Liek. Ik ben verslaafd aan inspirerende boeken en heb een leeg nest.

Wie ik was

Ooit dacht ik dat ik econoom wilde worden. En beroemd. En toen kwam ik de Man tegen en besefte ik dat ik het aller, allerliefste Moeder werd. Thuis. Met een kopje thee.

Gelukkig werd ik dat ook. En terwijl ik thuis moederde en mijn dromen over Beroemdheid en Carrière losliet schilderde ik, en schreef ik. Heel veel en ik werd er heel blij van.

En toen de kinderen persoontjes werden zag ik dat ik ze belastte met stukken van mijn eigen bagage. Dus ging ik NLP-opleidingen volgen om mijn gedrag en gedachten te onderzoeken. En dat vond ik zo interessant dat ik coach werd en ook nog psychologie ging studeren. En kindertrainer werd en een boek schreef en een eigen praktijk voor gezinscoaching opende. En toen was ik opeens Heel Erg Druk. En daar werd ik helemaal niet blij van.

Plottwist

We gooiden het roer om en emigreerden naar Rome. En daar begon ik weer met schrijven en het tekenen kroop ook weer in mijn leven. En nu teken ik de godganse dag alles wat in het zicht komt en schrijf ik er ook nog over. Het liefst met een psychologisch invalshoekje.

In december kwam mijn Grote Boek uit: Het Land van Alles. Een avonturenboek dat kinderen en volwassenen meeneemt naar hun binnenwereld. Met werkbladen en grapjes en heel veel aha-momenten. Hij is overal online te koop en ligt in bibliotheken in heel Nederland. We zijn al bijna aan een tweede druk toe!

Zo werd ik een psychologe die tekent en schrijft. Zo eerlijk mogelijk. Want hoe leuk het leven ook is, shit happens.

Welkom bij mijn verhalen. Neem een kop koffie of thee, en lees gerust mee.